Moja poroka

Moja porokaPonavadi imajo vse majhne deklice (pa tudi večja dekleta, da ne bo pomote) točno predstavo, kako se bomo poročile. Vsaka zase si predstavlja kako bo oblečena, kje bo potekalo slavje, ali pa gleda romantično poroko v filmu in si misli: “Taka bo moja poroka!”

Moja poroka bo potekala spomladi ali jeseni, ker se mi zdi, da bi bilo poleti prevroče in pozimi premrzlo, vendar je takrat na žalost večja možnost slabega vremena. Ampak, saj pravijo, da dež na poročni dan prinaša srečo. To si želim zato, ker bo moja poroka potekala zunaj in slabi vremenski pogoji ne bodo preveč udobni. Ampak, vremena si ne moremo izbirati, tako da se bom morala zadovoljiti s tem kar bom pač dobila. Oblečena bom v dolgo belo obleko s tančico in bele čevlje z visoko peto, moj ženin pa v črnem smokingu. Po civilni in cerkveni poroki bo seveda čas za najbolj pomembno, slavje in gostijo. Gostija bo potekala v bližnjem hotelu, kjer sem že bila na svatbi od prijateljice in so me prepričali z izvrstno kuhinjo, prijazno postrežbo in zabavo dolgo v naslednje jutro. Moja poroka bo zabavna, zato bodo muzikantje igrali tako glasbo, ki bo ustrezala vsem okusom, vmes pa se bomo zamotili z raznimi igricami, metanjem šopka, iskanjem podvezice in se s čim. Ob polnoči bova razrezala torto, da se bodo gostje posladkali, potem pa bomo nadaljevali s praznovanjem in dobro voljo.

Upam, da bo moja poroka potekala tako, kot sem si zamislila, se pa bova morala oba potruditi pri organizaciji, saj je to ogromen zalogaj in zaročenca morata biti usklajena pri svojih željah in sklepati kompromise. Hočem, da moja poroka vsem gostom ostane v lepem spominu, zato se bom morala potruditi, da bo res tako.